שלחו לנו את החומר לפרסום

אנשי עולמות היין, שמן זית ומזון, יצרנים ומשווקים

מוזמנים לשתף במדורי האתר את הקהל בפעילות וחידושי ענפיהם וגם ברשמי טעימה ופגישות באירועים שונים.

הירשמו לניוזלטר שלנו

משלחת של אסיף: המרכז לתרבות אוכל בישראל

תשתתף בכנס הפודטק הגדול של אירופה בשוודיה

ב-1 ביוני 2023 ייפתח בשטוקהולם, בירת שוודיה, כנס הפודטק השנתי The Big Meet, המכנס חברות פודטק מובילות, יזמים, מדענים, שפים ואחרים מכל רחבי העולם. אחרי שבע שנות פעילות הפך הכנס לאחד המפגשים החשובים בתעשיית המזון הנורדית והאירופית, ובשנת 2023 מוגדרת שטוקהולם כבירת הגסטרונומיה של אירופה.

אסיף המרכז לתרבות אוכל בישראל, ייצג לראשונה בתולדות הכנס את הקולינריה הישראלית העכשווית, בפאנל בנושא פרספקטיבה ישראלית לעתיד המזון.
המשלחת של אסיף לכנס, בהובלת מיכל לויט -מנהלת התוכניות והחדשנות של הארגון, כוללת שפים ישראלים מובילים ביניהם השפית שיראל ברגר ((OPA, השף רז רהב (OCD) שלום שמחה אלברט, שף המחקר והפיתוח שלOCD , ומומחים נוספים שידונו בהבטחה ובמלכודות הניצבות בדרך לעתיד בריא יותר, בר קיימא וטעים יותר של מזון.

המשלחת של אסיף משתתפת בכנס במטרה לחזק את הקשר ולייצר שיתופי פעולה בין מגזרי הגסטרונומיה והפודטק בישראל לבין הקהילות הנורדיות והאירופיות.

את הפאנל המקצועי ינחה מיטשל דיוויס היועץ האסטרטגי של אסיף, הוא יתמקד בחשיבות המסורת, הטעמים ועתיד האוכל בישראל . לויט תציג את הדרכים בהן אסיף עוסק בעתיד המזון בישראל, ותסקור פעולות שהתקיימו בו, כגון ועידת הפחתת בזבוז המזון, המיצב הפרובוקטיבי של עומר פולק ״פיקניק על מאדים״ ויום עיון על אוכל מקומי בצל משבר האקלים.

השפים שיראל ברגר, רז רהב ושלום שמחה אלברט יצרו תפריט להצגת המטבח הישראלי העכשווי, בקבלת הפנים במעונו של שגריר ישראל בשוודיה זיו נבו קולמן, בה ישתתפו שפים מקומיים, עיתונאים וכלי תקשורת המתעניינים בתרבות הקולינרית של ישראל, בה יציגו את הקולינריה הישראלית המקיימת מנקודת מבטם ויגישו מנות כמו:
קרפצ'יו קולורבי – קולורבי כבוש, מעושן, מיובש, עם כמהין ישראלי וזסט לימון של שפית שיראל ברגר מ-OPA או פניס
הדרך שלנו לבטא מה הוא פלאפל עבורנו: קמח ומיסו חומוס עם עשבי תיבול, וג׳ל ליים של שף רז רהב מ- OCD
למחרת יצטרפו השפים הישראלים לשפים מרחבי אירופה באחד מששת מטבחי הניסיונות של Big Meet שם הם יכינו למאות המשתתפים בכנס מנות המשלבות חומרי גלם של חברות הפודטק המובילות בעולם, כולל וניל ישראלי של חברת Vanilla Vida

ההשתתפות של מרכז אסיף בכנס, מייצרת חשיפה ודיון מעמיק על תרבות האוכל בישראל לקהל הבינלאומי המקצועי ומשמשת חלון ראווה לשפים ישראלים ששמים דגש על קיימות, אפס בזבוז וחדשנות, תוך קידום הנרטיב על יחסי הגומלין בין מסורת לחדשנות. ההתמקדות של אסיף במערכות האקולוגיות של גסטרונומיה והפודטק, תעניק כלים וידע מקצועיים שיתרמו לקידום תרבות האוכל בתוך ישראל ובעולם.

משלחת אסיף בכנס הפודטקThe Big Meet שטוקהולם שוודיה 2023
אסיף: המרכז לתרבות אוכל בישראל
הוא ארגון ללא מטרות רווח מייסודם של Jewish Food Society ו־Start-Up Nation Central.
המרכז הראשון מסוגו, פועל מאז שנת 2021 ושם לו למטרה לתעד, לשמר ולסייע לצמיחתה של התרבות הקולינרית המקומית והמגוונת. מרכז אסיף משמש בית לשיח, מחקר, עשייה טעימה ומגוון חוויות קולינריות. אסיף כולל בית קפה-מסעדה ומעדניה מקומית, ספרייה קולינרית עם אלפי ספרי בישול ועיון בעברית בערבית ובאנגלית, מטבח ניסיונות המאפשר לבחון ולשמר מתכונים היסטוריים ועכשוויים ולחקור חומרי גלם חדשים ותוצרי פודטק, חווה חקלאית אורבנית על גג הבניין המציגה מחקרים וטכנולוגיות חקלאות (אגרוטק) שונות.
גלריה לתערוכות קולינריות מתחלפות החוקרות את הקשר בין אוכל, חברה, תרבות, היסטוריה, אנתרופולוגיה, בוטניקה, חקלאות, אמנות ועוד.

מיטשל דייויס -צילום Clay Williams

מיטשל דייויס, יועץ אסטרטגיה גלובלית לאסיף. מוביל דעת קהל של מגמות ותרבות אוכל במשך למעלה מ-30 שנה. ידוע כמי שהיה מנהל האסטרטגיה הראשי של קרן ג'יימס בירד וכמייסד חברת הייעוץ Kitchen Sense. בעל תואר בניהול אירוח מקורנל ותואר Ph.D. בלימודי אוכל מאוניברסיטת ניו יורק. סייע ליצור תוכניות לשיפור תרבות המסעדות, חינוך קולינרי, נגישות וקיימות. דייוויס המתגורר בניו-יורק, הוא טבח נלהב שכתב חמישה ספרי בישול.

מיכל לויט, מנהלת תוכניות ותחום חדשנות באסיף, בעלת תואר ראשון מהאוניברסיטה למדעי הגסטרונומיה, חלק מתנועת סלואו פוד באיטליה. בעשור האחרון פרסמה בעיתונות האוכל הישראלית והאמריקאית מאמרים וכתבות על תרבות אוכל, עתיד האוכל, חברה, פוליטיקה וקיימות. מאמרה ״לחם ערבי-עברי״ פורסם בספר ״מחשבות על אוכל״ בהוצאת רסלינג, ומתורגם בימים אלו לאנגלית ולגרמנית.

השפית שיראל ברגר החלה לבשל כבר בגיל 12. בשנת 2014 סיימה לימודים במכון הקולינרי של אמריקה ועבדה כטבחית במסעדות המובילות בניו-יורק, כשחזרה לתל אביב בשנת 2015 החלה לעבוד עם פירות וירקות באופן בלעדי. הגילוי המרענן והנסיון שרכשה עם השנים הובילו אותה ליצור מנות חדשות וייחודיות ולהיחשף לעולם הבישול האומנותי עם ירקות ופירות. לאחרונה היא ומסעדתה זכו בתואר 'one to watch' של דירוג 50 המסעדות הטובות בעולם The World's 50 Best Restaurants.

שף רז רהב למד את רזי הקולינריה באופן עצמאי, עבד במסעדות מובילות בארץ ועשה השתלמויות במסעדות מעוטרות בכוכבים מחו"ל. רהב מוביל את קבוצת OCD בניהן: מסעדת OCD, תרצה בר יין, מאפיית אפוי וטנא. מסעדת OCD נפתחה ב 2016 על ידי רז רהב ושותפיו, ארז זוארס ועידן בלומנטל. בחלל האינטימי שלה, מספקת OCD חוויה ייחודית ומדויקת ל-23 סועדים לכל היותר, היושבים חזיתית וצופים בצוות שמרכיב את המנות לנגד עיניהם. התפריט המשתנה, נבנה על ידי השף רז רהב ומושפע מהתרבות, חומרי הגלם, ההיסטוריה והחוצפה המקומית, תוך התחשבות בזמינות חומרי הגלם והעונה, השפעות מן העולם וזיכרונות. במשך הקריירה זכה רהב יחד עם מסעדת OCD בפרסים יוקרתיים: ב 2018 נבחר לשף השנה ומסעדת OCD זכתה במקום הראשון ב2018 וב2019 במדריך הצרפתי Gault et Millau. ב-2021 OCD נכנסה לראשונה לדירוג המסעדות הטובות ביותר ב OAD, ב- 2022 OCD דורגה בין 50 המסעדות הטובות במזה"ת וצפון אפריקה וב-2023 זכתה בפרס הקיימות ב The World's 50 Best Restaurants

שלום שמחה אלברט, מנהל קיימות, מחקר ופיתוח בקבוצת OCD. שלום עוסק בנושא הקיימות ותפקידו מרכזי הוא להפוך את פעילות הקבוצה לכמה שפחות מלכלכת ומזהמת את הסביבה. דוגמא אחת לזה היא פיתוח מוצרי ״טנא״, מוצרי הבית של קבוצת OCD אשר עשויים מפחת הקבוצה ופירות וירקות ״מכוערים״ מחקלאים, כאשר התהליך המרכזי הוא שימור החומרים בצורה שמאפשרת להעשיר את המזווה והמטבח.

כתיבת תגובה

שתף:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

קרא עוד כתבות

חגיגה איטלקית

ראש נציבות הסחר האיטלקית והשף האיטלקי די מתאו בשבוע הקולינריה האיטלקי בישראל