קורותיה וסודותיה של משפחה יהודית שהפכה לאימפריה גלובלית' שיצא באחרונה בהוצאת כנרת זמורה בשיתוף אונ' ת"א בתרגומו של שאול לוין מאנגלית
במסגרת מפגשישי במרכז מורשת יהדות בבל יום ו' | 9.6.23 | בשעה 10:00
מחיר לחברי המרכז: 35 ₪. לאורחים: 40 ₪
להרשמה: טל'\וואטסאפ: 03-5339278-9 | [email protected]
במסגרת האירוע יוענק לסופר , פרס צבי בורנשטיין לכתב-יד מדעי מצטיין בשפה העברית, ההוצאה לאור של אוניברסיטת תל אביב
ע"י פרופ' אסף פינקוס, מנהל ההוצאה לאור של אונ' ת"א
לדָּוִד ששון לא היתה ברירה. כבנו של אחד ממנהיגי הקהילה היהודית בבגדד, הוא נרדף בידי שליט קנאי וצמא דם ונאלץ להימלט, חסר כל, ממולדתו. 25 שנה אחר כך, בבומביי של אמצע המאה ה־19, כבר עמד בראש אימפריית סחר חובקת עולם.
שושלת ששון הוא סיפור עלייתה ונפילתה של מי שכונתה "משפחת רוטשילד של המזרח". ג'וזף ששון מצייר ביד אמן את קורותיה המפותלות והמפתיעות של המשפחה שטוותה קשרים עסקיים ותרבותיים בין מזרח למערב; שסחרה בכסף ובזהב, במשי ובגומי, בתבלינים ובכותנה, בצמר ובחיטה, וגם — באופיום. "סיפורם של בני ששון הוא לא רק סיפור של משפחה ערבית־יהודית שהתיישבה בהודו, סחרה בסין ושאפה להיות בריטית", הוא כותב, "אלא גם הצצה לַעולם שבו חיו ושגשגו ולהתפתחויות המרעישות שבו".

פרופ' ג'וזף ששון, נצר למשפחת ששון המורחבת, החל את מחקרו בספרייה הלאומית בירושלים, ומשם המשיך ללונדון, דלהי, דאלאס, שנגחאי ואיסטנבול. הספר מלוּוה במפות, בצילומי ארכיון ובמסמכים היסטוריים נדירים, ופורס אפוס עוצר נשימה.
שושלת ששון זוכה פרס בורנשטיין מטעם הוצאת הספרים של אוניברסיטת תל־אביב.
ג'וזף ששון נולד וגדל בבגדד. הוא פרופסור להיסטוריה ולכלכלה פוליטית ועומד בראש המרכז ללימודים ערביים בני זמננו באוניברסיטת ג'ורג'טאון בוושינגטון. שושלת ששון הוא ספרו הראשון שרואה אור בעברית.
ג'וזף ששון גר תקופה מסוימת בישראל, מדבר עברית וירצה בעברית
עליזה דיין חממה, מנכ"לית מרכז מורשת יהדות בבל: "אנחנו שמחים לארח את הרצאתו של פרופ' ג'וזף ששון במסגרת מפגשי הבוקר בשישי /משפחה מיוחדת זו מוכרת ומיוצגת היטב על ידי מכון המחקר והספרייה שלנו. מוצגים חשובים במוזיאון עצמו הגיעו אלינו דרך צאצאי השושלת. זוהי הזדמנות נהדרת לקהל הרחב לבוא ולשמוע את סיפורם המרתק. אני מברכת את פרופ' ששון על הוצאת הספר החשוב והמרתק שכתב."