לאחרונה נפתח לראשונה לקהל הרחב מרכז המבקרים של הארכיון החדש למורשת בן-גוריון. הארכיון מזמין את המבקרים בו להתרשם מדמותו של "הזקן", מהמסמכים המרגשים ומההיסטוריה של מדינת ישראל.
הארכיון החדש מאגד את כל כתביו, מסמכיו ומורשתו של דוד בן-גוריון, אשר במשך עשרות שנים היו שמורים במרתף קטן.
מרכז המבקרים בארכיון עוצב כך שישמור על חווית הגילוי המרגשת אשר מוכרת מחוויית הארכיון:
מסמכים ומידע שנמצא בתוך המגירות, הדלתות והארוניות הפרוסות בחלל.
המרכז מעוצב כך שהמבקרים יוכלו לעבור בין מתחמים שונים המציגים תחנות שונות בחייו של בן-גוריון:
פרשיות מרכזיות המזוהות עם "הזקן", אולם הקרנה בו מוקרן סרט על הארכיון וסרטונים מתוך האוסף הארכיוני ועמדת עיון אינטראקטיבית בה ניתן לעיין במסמכים נבחרים מיומנו.

בין המסמכים המעניינים שהמבקרים ימצאו:
הדף ביומנו מיום הכרזת המדינה, התכתבותו בעיצומן של הדרמות הגדולות – ימי מלחמת העצמאות, העלייה הגדולה והשילומים, מכתביו בנושאי יוגה ובינה מלאכותית(!), מאמריו בנוגע ליחסי יהודים וערבים ובין העולם היהודי למדינת ישראל ועוד.
בארכיון, אשר מנוהל במשותף על ידי אוניברסיטת בן-גוריון בנגב והמכון למורשת בן-גוריון, יש 700 מטר רץ של חומרים הכוללים בין השאר את יומניו של בן-גוריון, ההתכתבויות, הנאומים, המאמרים והפרוטוקולים מהגופים המרכזיים בהם היה חבר. החומרים מייצגים תקופה ארוכה מאד של פעילות של בן-גוריון, מראשית המאה העשרים ועד מותו בשנת 1973.
הארכיון למורשת בן-גוריון, קמפוס שדה בוקר של אוניברסיטת בנגב
שעות פתיחה: יום ראשון ויום חמישי, בשעה 12:00, הרשמה מראש באתר.
סיורים לקבוצות בהרשמה מראש בטלפון.
לפרטים נוספים ותיאום ביקור: 058-4110984 או באתר https://tickchak.co.il/32779