תאגיד המיחזור "אסופתא" ורשת שופרסל חתמו על הסכם במסגרתו יוצבו בסניפי הרשת כ-100 מכונות אוטומטיות, מהמתקדמות מסוגן בעולם, להשבת מכלי משקה ופחיות.
המכונות מסוגלות לקלוט את כל סוגי המכלים ובכלל זה מכלי משקה משפחתיים ואישיים, פחיות ובקבוקי זכוכית.
המכונות החדשות גורסות את המכלים ובכך מאפשרות קיבולת עצומה של מכלים לכל מכונה, בטרם יהיה צורך לפנות את תכולתן. שיטת הטיפול הייחודית במכלים מאפשרת הצבת מכונות קטנות, באופן יחסי, שאינן תופסות מקום נרחב בסניפים.
במסגרת ההסכם, תאגיד המחזור "אסופתא" יהיה אחראי על תחזוקת המכונות, תפעולן ופינויין.
בשופרסל מסבירים כי המהלך נועד לאפשר שירות נגיש, קל ונוח על ללקוחות בהליך השבת הבקבוקים וקבלת דמי הפיקדון.
לאחרונה נכנס לתוקף הרחבתו של חוק הפיקדון והוא כולל כיום גם מכלי משקה משפחתיים של ליטר וחצי ומעלה. מדובר בתוספת צפויה של כ-800 מיליון מכלי משקה בשנה עבורם יגבו דמי פיקדון ואותם יצטרכו נקודות המכירה לקבל בחזרה.
עבור החנויות ורשתות המזון ההתעסקות הידנית בכל הכרוך בטיפול במכלים מצריכה הקצאת משאבים רבים. הרשתות נאלצות להחזיק עובדים המטפלים במכלים, זקוקות לשטחי אחסון, סובלות מלכלוך, אחראיות על השבת הכספים ללקוחות הממחזרים וצריכות להתנהל מול גורם האיסוף בכל הקשור להתנהלות הכספית וקבלת התשלום עבור השבת המכלים.
על פי נתוני המשרד להגנת הסביבה, בתוך כחודשיים בלבד התקבלו למעלה מ-1,100 תלונות על רשתות שיווק וחנויות שסירבו לקבל את מכלי המשקה המשפחתיים ולהשיב תמורתם את הפיקדון.
על רקע זה, תאגיד המיחזור "אסופתא" ושופרסל, חתמו הסכם הצבת המכונות.
המכונות שיוצבו בסניפי שופרסל הינן מהמתקדמות מסוגן בעולם, ופותחו ע"י תאגיד "אסופתא" במיוחד עבור השוק הישראלי. המכונות ממיינות את מכלי המשקה המושבים לחומרי הגלם השונים (זכוכית, פלסטיק ואלומיניום), וגורסות אותם. כל זאת ללא התערבות עובדי החנות. תאגיד "אסופתא" מעניק לרשת את כל שירותי הטיפול בהליך החזרת הבקבוקים כ-One Stop Shop ובכלל שרותי פינוי מכלי המשקה, תשלום דמי הפיקדון, תפעול ותחזוקת המכונות. המיון האוטומטי המתבצע במכונה מאפשר להגיע לרמת המיחזור האיכותית ביותר. הלקוח יוכל לקבל את דמי הפיקדון במזומן, או כזיכוי למימוש בזמן הקניה.
לדברי ירון ברדוגו, מנכ"ל "אסופתא", החברה ערוכה להציב כ- 1000 מכונות אוטומטיות במהלך השנה הקרובה ובסה"כ כ-2,000 מכונות עד סוף שנת 2023. המכונות יוצבו במרכולים, חנויות נוחות, תחנות דלק ובמקומות ציבוריים נוספים.
תאגיד המיחזור "אסופתא" נוסד בשנת 2002 עם כניסתו לתוקף של חוק הפיקדון. מדי שנה נאספים על ידי "אסופתא" כ- 400 מיליון מכלי משקה ברחבי הארץ. לתאגיד "אסופתא" עשרות תחנות איסוף בפריסה ארצית מדן ועד אילת וצי של למעלה מ- 30 רכבי איסוף אשר משנעים את מכלי המשקה לאתר העיבוד המרכזי של החברה בצפון הארץ. התאגיד פרס עד כה כ-200 מכונות אוטומטיות חכמות ברשתות ברחבי הארץ.