שלחו לנו את החומר לפרסום

אנשי עולמות היין, שמן זית ומזון, יצרנים ומשווקים

מוזמנים לשתף במדורי האתר את הקהל בפעילות וחידושי ענפיהם וגם ברשמי טעימה ופגישות באירועים שונים.

הירשמו לניוזלטר שלנו

ביקור בבית הכנסת בנס ציונה

נחנך ב1926

אני גר בראשון לציון, ורק לאחרונה "גיליתי" מבנה יפה ומיוחד בנס ציונה, הסמוכה. מבנה בן 96 שנים. בית הכנסת המשופץ כהלכה. הגעתי למקום כדי להתרשם וצילמתי, כהרגלי מכל הכיוונים.
אבן הפינה לבית הכנסת הונחה ביוני 1912 אולם הכסף שנאסף לצורך מימון הבנייה נגמר מבלי שבניית בית הכנסת הושלמה.
חיים טפר ( (1864–1960) איש העלייה הראשונה, קבלן בניין אשר פעל בעיקר בבניית מבני ציבור ובניינים בנס ציונה ובמקומות נוספים) אירגן את בני המושבה וביחד הם בנו את בית הכנסת, שנחנך בשנת 1926. קירות בית הכנסת עוטרו בציורי קיר של דב קראוזה (1893-1954 ). הצייר קראוזה עלה מליטא ב 1925 וגר ברחובות.
בית הכנסת מוקף בציורים של עמודי שיש בסגנון יווני עם כותרות ועיטורי פרחים בצבעים שונים. ב 1942 נפלה עזרת הנשים שהייתה בנויה כמרפסת עץ. בית הכנסת שופץ והציורים כוסו בצבע כחול בהיר בו נצבעו הקירות. ב 1950 הצייר צבי קמחי צייר על הקירות. בשנות ה-70 הם נמחקו והקירות נצבעו בצבע לבן. ב 2002 קילפו משפצים את שכבות הצבע ומצאו מתחתן את שרידי הציורים הראשונים שחלקם נשאר. צילמתי אותם, מסביב ולמעלה, בביקורי במקום.
בבית הכנסת התפילה הייתה בהברה אשכנזית בהובלתו של גבאי בית הכנסת, חיים טפר.
המבנה שימש לקיום תפילות ואירועים חגיגיים, וגם להגנה על התושבים. בשנת 1929 במהלך מאורעות תרפ"ט התבצרו תושבים בבית הכנסת שהוקף בשקי חול. בהמשך הוחבא נשק של ההגנה בסליק שמוקם מתחת לארון הקודש.
בית הכנסת עבר שיפוץ וחידוש מקיפים ויפים ב-2019.
הכניסה לבית הכנסת היא מצד מערב, שם גם ניצבות המדרגות לעלייה לכניסה לעזרת הנשים, בקומה העליונה. גם שם ביקרתי וצילמתי את המראה לכיוון ארון הקודש הממוקם, כמקובל, בצד מזרח.
פגשתי בבית הכנסת קבוצת צעירים שסיפרו לי שבמקום נמצא כולל, אליו הם מגיעים מדי בוקר כדי להרחיב את השכלתם בנושאי כתבי הקודש. ניהלנו שיחה ערה במקום, בנושאי חילוניות (אני) מול דתיות (הם).
ביקור מעניין ומרשים היה לי באותו בוקר, בבית הכנסת הגדול שבנס ציונה.

כתיבת תגובה

שתף:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

קרא עוד כתבות