שלחו לנו את החומר לפרסום

אנשי עולמות היין, שמן זית ומזון, יצרנים ומשווקים

מוזמנים לשתף במדורי האתר את הקהל בפעילות וחידושי ענפיהם וגם ברשמי טעימה ופגישות באירועים שונים.

הירשמו לניוזלטר שלנו

ספינת התענוגות בדובאי:

בית כנסת כמו של הסבא-רבא

אלי מנדלבאום – ynet

אפרים קמיסר הופתע מאוד לגלות על ספינת התענוגות הוותיקה, ה"קווין מרי" שעוגנת בקליפורניה, דרישת שלום ישנה מהסבא-רבא שלו, הרב ישראל דוד דיוויס. מי ששימש במשך שנים רבות כקצין הדת היהודית של האונייה ההיסטורית, מאז הושקה בשנות ה-30 של המאה הקודמת – היה משגיח הכשרות והאחראי על בית הכנסת בספינה, ששירתה באותן שנים קהל יהודי גדול בהפלגות מאירופה ליבשת אמריקה.

בית הכנסת המפואר והמסעדה הכשרה שהוקמו על ה"קווין אליזבת 2" בדובאי.

"הגעתי מצויד בספרון שריכז סבא שלי, עם המון קטעי עיתונות ותמונות של אביו", מספר קמיסר. "רציתי מאוד לאתר את החלל ששימש כבית הכנסת באוניה, אולי אמצא שם רסיס זיכרון. הצלחנו לזהות את הקומה בסיפון לפי אחת התמונות, אך האכזבה הייתה גדולה כשנאמר לנו כי הקומה כולה משמשת כיום לאחסון".

בהמלצת המדריכה המשיך קמיסר לביקור באגף השימור של הספינה, המשמשת כיום כמלון בנמל "לונג ביץ'" הסמוך ללוס-אנג'לס. "אני יודעת שיש שם פינה עם היסטוריה יהודית. אולי שם תוכלו למצוא משהו", אמרה. "היא אפילו לא דימיינה איזו הפתעה מצפה לנו שם".
בין החפצים שהתגלו לעיניו מבעד לחלונות הזכוכית של התצוגה, גילה קמיסר מחזור של יום כיפור, את כל האביזרים הנלווים לספר תורה, מגילת אסתר משנת 1936, קינות לתשעה באב, כלי אוכל כשר עם הכיתוב "חלבי" ו"בשרי" – וגם גביע לקידוש, שעליו חרוט השם "קווין מרי". את כל אלה הביא לאונייה אב-סבו, מי שהיה אחראי על כל ענייני היהדות בה.
"אפשר לראות שם כלים חלביים, כלים בשריים, את התפריט המיוחד של ארוחות הבוקר הכשרות", אומר קמיסר בהתרגשות. "אפשר לראות את התבנית של בית הכנסת. כך היה נראה בית הכנסת באונייה, ובשבילי זה פשוט מרגש מאוד. אתה רואה כאן יום כיפור, אתה רואה תשעה באב, פורים ושמחת תורה. עבורי זה היה רגע היסטורי מרגש מאוד, חזק ועוצמתי".

לכתבה ב ynet

כתיבת תגובה

שתף:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

קרא עוד כתבות