שלחו לנו את החומר לפרסום

אנשי עולמות היין, שמן זית ומזון, יצרנים ומשווקים

מוזמנים לשתף במדורי האתר את הקהל בפעילות וחידושי ענפיהם וגם ברשמי טעימה ופגישות באירועים שונים.

הירשמו לניוזלטר שלנו

טעימת זום של יינות יקב יערים

ישראל פרקר

איזה כיף היה לשבת על כורסאה נוחה בבית, בחדר מקורר היטב עם מזגן, מול מסך מחשב ושני בקבוקי יין מהם נמזג יין לשתי כוסות, לראות ולשמוע הסברי וסיפורי יינן וגם לראות חברים סקרנים וליהנות.
זה קרה לי השבוע, כשהשתתפתי באירוע זום שאירגנו צביקה אמיתי ועמי ארליך מ"נחמת שותים". שאפו !!!
היינן היה מיודענו, רב הניסיון, ששון בן אהרון, והיינות שלו היו קברנה סוביניון 2014 ו2017 , שיוצרו מענביו ביקבו הפרטי, יקב יערים.
היינות הגיעו לביתי עם שליח ונפתחו כשעה לפני תחילת הפגישה הווירטואלית וטעימתם.
נכנסנו לזום ב7 בערב וששון כבר המתין לנו באחד החלונות. לפני הטעימה הוא סיפר לנו את סיפורו:
בציר 2020 הוא הבציר 26 המסחרי שלו. ששון עבד 6 שנים ביקב אפרת שהיה סמוך לעיקול הכביש ליד מוצא. משם נדד צפונה לשמש כ13 שנה כיינן יקבי בנימינה והמערה, ובשנים האחרונות הוא היינן הראשי של יקב מוני הסמוך לצרעה ודיר ראפאת.
בשנת 1996 הוא עשה יין קברנה סוביניון מענבי כרם שנטע בכפר הולדתו גבעת יערים. מאז הוא מייצר כ3 חביות יין בשנה, ולא כל שנה. בשנים 2015-16 , למשל, הוא דילג על הייצור. מתברר שחשוב לו מאוד להקשיב להרגשות ולביקורות של טועמי יינותיו ובהתאם לכך לייצר את יינותיו להתאימם לרצון הציבור.
ששון מדגיש שהוא נותן לכרמיו מינימום מים בהשקיה קצובה, קיימת מינימום התערבות בכרם וגם לא מרססים את הכרמים. הוא נותן לטבע לעשות את שלו, לקבלת ענבים איכותיים.
ששון מספר שכבר כשהוא טועם את ענביו בכרם הוא מרגיש מה יהיה טעם היינות שייצאו מהם ומה תהייה רמת היין שיתקבל, ובהתאם לכך הוא מחליט אם לייצר יין באתה שנת הציר, או למכור את ענבי כרמיו ליצרני יינות אחרים.
הוא לא משתמש בחביות חדשות, כדי שטעם היין לא יושפע מהן ומשתדל לייצר את היינות , כמנהג העולם הישן. היין יוצא ממרתפי היקב רק לאחר שנרגע בבקבוק לפחות כחצי שנה לאחר הביקבוק.
הגיע הזמן לטעום מהיינות בעלי הצבע האדום החזק והבוהק. ציפתה לי הפתעה קטנה. טעמתי את הקברנה 2014 מיד כשפתחתי את הבקבוק וחשתי בפה טעם חבית ועישון. חלפה כשעה וחצי והטעם השתנה לגמרי. היין התעדן, התאזן, היה לו טעם וריח פירותי נעימים וכל מה שחשתי בתחילה, והעיק עלי, נעלם לגמרי. מסקנה: חובה לפתוח יינות מתיישנים לפחות שעה לפני הטעימה. ששון גם הדגיש שכדאי למזוג מהבקבוק יין לכוס ראשונה מיד אחרי הפתיחה, כדי שגובה היין ירד מתחת לצוואר הדק של הבקבוק ושטח המגע של היין הנותר בבקבוק, עם האוויר, יהיה גדול יותר. הטעם השיורי בפה היה ארוך.
משתתפי מפגש הזום, העירו הערות ושאלו שאלות. לששון תמיד היו תשובות מהירות. היין מודל 2017 היה אלגנטי מאוד הם אמרו. אני חושב שהיישון עוד מספר שנים בבקבוק יעשה לו עוד המון טוב ויוסיף לאלגנטיות ולכיף שבלגימתו.
מזגתי לכוס שוב את מודל 2014 שהתפתח בכוס ונהניתי. לגמתי ממנו גם למחרת בארוחת הצהרים, לאחר שפקקתי את הבקבוק בפקק משאבה שהוציא את האוויר המקצר חיי יין. ההנאה נמשכה והטיבה את טעמו של שוק האווז בו נגסתי.
הבעיה היא שהיין קברנה סוביניון 2014 כבר נגמר במחסני יקב יערים ו"נחמת שותים". בקבוקי יין 2017 עדיין ממתינים למטיבי מחשבה וטעמים. אם תקנו, הצעה שלי : חכו כשנתיים לפני הפתיחה. תיהנו , בטוח. עוד פרטים על היין – 67 ₪ באתר נחמת שותים. https://katzr.net/c9b62a
מסקנה – טעימת יינות במפגש זום, מול יינן מסביר ועונה על שאלות זה דבר נהדר, נעים ויכול להיות גם טעים (תלוי ביינות), אבל קיימת גם בעיה.
היא מתעוררת אם גודל הבקבוק, בו מגיע היין לטועם, הוא 750 סמ"ק. במקרים רבים הטועם הוא היחידי במשפחה המתעניין ביין, והוא מעדיף לפתוח את הבקבוק כשמתקבצים מספר חברים או בני משפחה המתעניינים גם . לכן הוא לא יפתח את הבקבוק במפגש הזום, אלא רק יאזין לדברי היינן והחברים.
לכן מומלץ לשלוח למשתתפים במפגשי זום יינות בבקבוקים קטנים יותר, 300 סמ"ק או פחות. רצוי עם פקק הברגה, קל לפתיחה. או שהיקב ידאג להכנת הבקבוקים, או שמארגן מפגשי הזום ירכוש מכונה ביתית קטנה למילוי בקבוקים והוצאת אוויר (וואקום) והוא יטפל בזה. תמונת מכונה כזו הוספתי בסוף התמונות המובאות כאן. ניראה לי שפתרון הבקבוק הקטן יגדיל את מספר המשתתפים במפגשים מסוג זה.
את יין יקב יערים, ועוד הרבה יינות אחרים, אפשר לרכוש, כמובן, אצל החברים ב"נחמת שותים". https://katzr.net/c9b62a
תודה לששון צביקה ועמי.

איזה כיף היה לשבת על כורסא נוחה בבית, בחדר מקורר היטב עם מזגן, מול מסך מחשב ושני בקבוקי יין מהם נמזג יין לשתי כוסות,…

פורסם על ידי ‏ישראל פרקר‏ ב- יום שבת, 29 באוגוסט 2020

כתיבת תגובה

שתף:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

קרא עוד כתבות