אחרי ביקור בכרמי יקב בית אל המשקיפים על מרחבי אינסוף הבנתי שהגיע גם הזמן לגעת ולהתבונן מקרוב על בקבוקי היין של היקב וגם לטעום קצת קצת מהיינות. את התוויות של הבקבוקים עיצבה נינה מן שאיתה ועם הלל בעלה, היינן, וישראל, הבן, נפגשתי בין היינות. מה שהיה ברור לי מיד הוא שהגברת מן שולטת היטב ברזי היקב המשפחתי והיא מעורבת לעומק בהחלטות וביצירות היוצאות ממנו.
10 סוגי יינות ממתינים עתה במרתפי היקב לחובבי היינות הטובים (054-724-0935 ):
רווליישן (התגלות) 2016 .100% קברנה סוביניון. יישון 20 חדשים בחביות. (180 ₪).
רווליישן 2017. בלנד בורדולזי 56% קברנה סוביניון 27%מרלו 10% מלבק 7% פטיט ורדו (180)
אור יקר פטי וורדו (109), מענבי כרם בנוף צוקים, הסמוך למעיין אור יקר.
מלבק קברנה (135), מלבק מענבי כרם מדולל, המניב 600 ק"ג לדונם. המיץ מושרה עם הקליפות לתסיסה באורך 12 חודשים. ליין מוסף גם קברנה סוביניון.
מרסלן קברנה (135) ענבי המרסלן מכרמי שער העמק עם הרבה דילול. תהליך התסיסה הוארך עם הקליפות. יושן 12 חדשים בחביות.
קברנה סוביניון מכרם עמונה , בן כ 30 שנה, קרוב להר בעל חצור (135). ללא השקיה. תסיסה ארוכה ו12 חודשים יישון בחביות.
קברנה סוביניון ארבעה כרמים (109) הענבים הגיעו מ4 כרמים ב: בית אל, ביצהר, בעמונה ובאש קודש. מכל כרם הגיעו ענבים בטעם אחר שהשפיעו על טעמו הסופי של היין.
קברנה סוביניון שלושה כרמים (109) מענבים הגיעו מ3 כרמים שונים.
קברנה פרנק מכרם חוות גלעד (109) הכרם באדמה לבנה, דלילה במים, בחלקה הצופָה למרחבים, והנהנית משמש מאוויר קריר.
קריניאן מכרם נוף צוקים (109). הכרם נטוע בשיפוע חד לכיוון הנחל המנקז את מי הגשמים, וכך הענבים גדלים עם מעט מים.זרימת האוויר המרענן והטמפרטורה הנמוכה בלילות הקיץ יוצרים תנאים אופטימאליים לקבלת ענבים איכותיים.
הלל מן חוזר ומדגיש שיין טוב עושים מענבים טובים ולכן הוא מקדיש מחשבה רבה בגידול ובטיפוח הכרמים שלו או של חבריו ובאמת אפשר להבין עובדה זו נהדר כאשר רואים את מגוון היינות המיוצרים ביקב בית אל. לעיתים, מאותו זן ענבים יוצאים יינות שונים בטעמם, מפני שהם הגיעו מכרמים שונים. הלל גם אוהב להקשיב לדעת לוגמי יינותיו ולייצר את היינות בהתאם לאהבתם.
ההפתעה שלי הגיעה כשלכוסי נמזג דווקא יין מרלו תפוח 2016. ציפתי לעוד מרלו שטוח (יין נשים). אבל היה לי קשה להגדיר את היין כמרלו רגיל. הוא היה בעל גוף מלא, מורכב, בטעמים , ועם טעם שיורי ארוך בפה. זה היה מרלו בית אלי, השונה ממרלו גלילי או רמת גולני.
היין הבא שהגיע לחיכי ולאפי היה מלבק קברנה 2017. צבע כהה וארומה פירותית. גם הטעם היה של פירות יער. שמתי לב שטעמו של היין השתפר והתעדן ככל שהוא שהה יותר בכוס. זו תופעה ידועה אבל כאן בלטה לי במיוחד.
סיימתי במרסלן קברנה 2017. הארומות הגבוהות שלו בלטו מאוד וגם טעמו השיורי רב הדקות, בפה. בקיצור תאווה לחיך.
השולחן שלפני היה מלא בעוד בקבוקים עם זנים ובלנדים שונים, אבל היום הארוך שהיה שזור בסיורים בין אתרים ארכאולוגים , באזור, הסיורים בכרמי יקב בית אל וטעימת שלושת היינות, האלה לחשו לי באוזן שזהו. מספיק להיום , אם אני רוצה גם לזכור הכל ולהעלות את המידע, בכתב.
אז תודה למשפחת מן – נינה, הלל וישראל, על החוויה הייחודית שהעניקו לי.
אחרי ביקור בכרמי יקב בית אל המשקיפים על מרחבי אינסוף הבנתי שהגיע גם הזמן לגעת ולהתבונן מקרוב על בקבוקי היין של היקב וגם…
פורסם על ידי ישראל פרקר ב- יום חמישי, 3 בספטמבר 2020