שלחו לנו את החומר לפרסום

אנשי עולמות היין, שמן זית ומזון, יצרנים ומשווקים

מוזמנים לשתף במדורי האתר את הקהל בפעילות וחידושי ענפיהם וגם ברשמי טעימה ופגישות באירועים שונים.

הירשמו לניוזלטר שלנו

יקבי ברקן – מרכז מבקרים ואלטיטיוד חדשים

כתב וצילם: אבי הלוי
יקבי ברקן חנכו מרכז מבקרים חדש וגם יינות אלטיטיוד מבציר 2009.


 כתב וצילם: אבי הלוי

מזה כמה שנים אומר שמואל בוקסר, מנכ"ל יקבי ברקן, שהוא כבר לא בטוח שהוא מסתפק בלהיות יקב מספר שניים בישראל. מבלי להיכנס לבירור מהו הקריטריון שאליו מתייחס בוקסר בדרגו את היקבים, דבר אחד ברור: חשיפתו בימים אלו של מרכז המבקרים החדש של יקבי ברקן מוכיחה כי בכל מה שקשור לנושא הזה לפחות, מרכז המבקרים החדש של היקב, או 'מרכז היין החווייתי' – כפי שהוא נקרא בפי אנשי ברקן – הוא הגדול, היפה, המרשים והמודרני ביותר מבין מרכזי המבקרים שיש כיום בארץ.

מי שנוסע בכביש 411 המחבר את כביש 40 עם כביש 3 וחולף ליד קיבוץ חולדה אינו יכול שלא להבחין ולהתרשם ממבנה האבן והזכוכית הגדול שבפתחו נטועים שבעה דקלים גבוהים. למרות שהמבנה נשקף אל הכביש הראשי, כדי להגיע אליו יש להיכנס מיער חולדה ולנסוע, על פי השילוט, דרך הכרמים עד לפתח המרכז. הכרמים ירוקים ויפים בימים אלו, כמה שבועות לפני בציר 2012, והחוויה בהחלט מתחילה כבר בנסיעה זו בין הכרמים. לאחר מכן מצפות למבקר חוויות נוספות כפי שיוסבר בהמשך.

ליקבי ברקן היו הרבה חלומות ואנו מגשימים אותם אחד אחד", אמר באירוע החשיפה שמואל בוקסר, המנכ"ל. הוא סקר את ההיסטוריה של היקב החל מהקמתו בשנת 1990. הוא הזכיר בחיוך את העובדה שבבציר 2001 עובדו ביקב רק 1,800 טון ענבים ואילו כיום למעלה מעשרת אלפים טון ועוד היד נטויה. "לשיא נגיע בשנת 2014", אמר בוקסר, "או אז נהיה היקב הגדול במדינה ואני מקווה שגם אחד האיכותיים ביותר". בוקסר המשיך ודיבר על היקפי נטיעות הכרמים – "40% מכלל הנטיעות בארץ בשנים האחרונות", היקף הייצור – "אחד עשר מיליון בקבוקי יין בשנה האחרונה", היצוא – "22% מהתוצרת ומה שמגביל זאת הוא המחסור בענבים". ובוקסר מסיים: "נשאר לנו להביא את היין לעם ישראל ואת עם ישראל אל הכרמים והיין ולשם כך הוקם המבנה הזה".

אייל מלובן, מנהל מרכז המבקרים, פירט את החוויות הצפויות למבקר במרכז: הביקור מתחיל בסיור בכרמים הסמוכים ליקב – אפשר בליווי אגרונום, המשכו באודיטוריום המשוכלל שבו מוקרן סרט תדמית על עולם היין בכלל ועל יקבי ברקן בפרט, סיור ביקב מעל גשרים מיוחדים, טעימת יינות ברמות שונות, חדר VIP ועוד ועוד. במהלך האירוע צפינו בסרט שמוקרן על מסך פנורמי. זהו לא סרט למקצוענים אלא לקהל הרחב ובהתאם לכך יש לשפוט אותו. הסרט בהחלט ממצה וערוך היטב. מגיש את הנושא השחקן נתן דטנר בשפה פשוטה וברורה ויחד עם זאת נכונה ומדויקת. בהחלט חוויה מרשימה. בתום הצפייה בסרט התכנסנו להשקת יינות סדרת אלטיטיוד 2009.

ברקן קברנה סוביניון אלטיטיוד – כללי
זוהי הפעם השישית שיקבי ברקן מוציאים לשוק את סדרת היינות הגבוהה והיוקרתית הזו. קדמו לבציר הנוכחי הבצירים 2003, 2005, 2006, 2007 ו-2008. הסדרה כוללת שלושה יינות הנקראים כ"א על שם הגובה של הכרם שמפריו עשוי היין. תוויות הסדרה מתאפיינות באלמנטים של קווי גובה דמויי מפה טופוגרפית הממחישים את העיקרון המרכזי של הסדרה כאשר לכל תווית ביטוי שונה בהתאם לגובה הכרם. יש לסייג ולומר כי מאפיין הגובה אינו ההבדל היחידי בין הכרמים המרכיבים את יינות הסדרה שכן הכרמים נבדלים זה מזה גם במיקום שלהם, במבנה הקרקע ובגיל הכרמים. כך או כך, יינות הסדרה איכותיים וטעימים מאוד לחיך הישראלי, אוהב הקברנה סוביניון.

ברקן, קברנה סוביניון אלטיטיוד 412, 2009 – הענבים מגיעים בעיקר מכרם אבני איתן בדרום רמת הגולן, כרם שגובהו, כמובן, 412 מטר מעל פני הים. ליין צבע אדום כהה בוהק ומבריק. האף מאופק בתחילה אך המתנה עם היין בכוס משחררת יותר ויותר ארומות. בפה, לעומת זאת, יש תמורה מיידית המתבטאת בטעמים טובים ונעימים. רמת החמיצות גבוהה במעט מן המתיקות אך היין די מאוזן. בגלגול היין בחיך מתפתחים טאנינים טובים, לא מציקים ולא מפריעים יותר מדי. הגוף טוב ומלא והיין טעים מאוד. מחיר: 125 ש'.

ברקן, קברנה סוביניון אלטיטיוד 624, 2009 – הענבים מגיעים מכרם עלמה בגליל העליון, כרם שגובהו 624 מטר. היין די דומה במראהו ליין הקודם, אם כי היה נדמה לי שצבעו כהה יותר במעט. באף הוא יותר נדיב והארומות הן ניחוחות של פרי שחור ובשל עם גוונים 'צעירים' למרות הכל. היין מאוד טעים ולגימה חוזרת ונשנית מעצימה את הטעם בפה. איזון טוב בין מתיקות לחמיצות. המרקם עשיר. היין מצטיין בטעם שיורי נעים, ארוך וממושך. בסך הכול יין די 'רגוע'. מחיר: 125 ש'.

ברקן, קברנה סוביניון אלטיטיוד 720, 2009 – יין שהוכן מענבי כרם דובב בהר גודרים שגובהו 720 מטר מעל פני הים. שוב צבע אדום כהה די דומה לשני האחרים. האף די נדיב, אם כי לא כמו היין הקודם. בפה טעמים טובים, מירקם מצוין ומורכבות מעניינת. החמיצות נמוכה יחסית אבל הסך הכול מהנה וטעים. בבציר הקודם היה היין הזה הכי פחות מוכן לשתייה אך הפעם, כך סבורה הייננית עירית בוקסר-שנק, הוא יחסית יותר נגיש. מחיר: 125 ש'.

סיכום:
לעניות דעתי יינות מסוג זה צריכים להתיישן יותר זמן ביקב לפני הוצאתם לשוק. להוציא יינות כאלו, ממיטב הפרי, יינות שהתיישנו בחביות עץ חדשות, פחות משלוש שנים אחרי הבציר – נראה לי קצת מוקדם מדי. יחד עם זאת יש להודות שבטעימה היינות היו בהחלט נגישים, אולי עקב כך שהיינות נפתחו זמן מה לפני הטעימה. טוב יעשה הלקוח הנבון אם יישן את היינות האלו לפחות עוד שנתיים שלוש לפני פתיחתם.