מה מרגש יותר מלאחד את כל יצרני שמן הזית בישראל מהנגב דרך מדבר יהודה והרי ירושלים העמקים והגולן למפגן של פרגון והדדיות לטובת העלאת המודעות לאיכות המוצר שיושב בכל מטבח בישראל?
מהפכת שמן הזית הישראלי בעיצומה ומזה מספר שנים הציבור החל להבין שלשמן זית, כמו ליין, דרגות איכות שונות והאהבה לשמן מביאה לתשומת לב ציבורית גדולה יותר ויותר.
תחרות שמן הזית הישראלי מתקיימת זו השנה הרביעית.
ארגון התחרות: ערן ותמר גלילי, בעלי מותג פרימיום Galili Olive Oil שבבית לחם הגלילית
ניהול מקצועי: אהוד סורייאנו, מבכירי הטועמים בעולם ושופט בינלאומי מוערך.
מעל 150 שמני הזית הטובים ביותר בישראל יישפטו במשך יומיים ב- 18-19/2/19 במרכז ללימודים קולינריים דן גורמה בת"א.
השיפוט נערך בטעימה עיוורת ע"י טובי השופטים בישראל ושופטים בכירים מאיטליה, מיוון ומגרמניה, ונצמד לסטנדרטים הקפדניים ביותר של תחרויות שמן זית בעולם.
אל הפאנלים יצטרפו השנה שפים ועיתונאי אוכל מוערכים שילמדו את רזי הטעימה המקצועית ויחוו את עולם הטעמים והארומות של שמני הזית ממגוון הזנים שגדלים בארץ.
כמו בשנים קודמות בתחרות: פרס מיוחד ונחשק לשמן הזית חביב הילדים: פאנל ילדים הגדל משנה לשנה יבחר בטעימה עיוורת את השמן האהוב ביותר עליהם. הפאנל מתכנס ב- 20/2/19 בשעה 16:00 במרכז המבקרים של מסיק קיבוץ מגל.
טקס חשיפת הזוכים בתחרות הינו ארוע מרשים ומרגש:
שולחן תצוגה פתוח של מעל 150 שמני זית מקומיים המוצעים לטעימה חופשית לבאי הכנס. –
הרצאות מפי מומחי שמן זית מאירופה וטעימות שמנים מזני זיתים חדשים שפותחו במכון וולקני.
טקס הכרזת הזוכים והענקת פרסי התחרות בקטגוריות השונות.
הכנס מתקיים באודיטוריום של המרכז ללימודים קולינריים דן גורמה ב- 21/2/19 בין 12:30-15:50 , הכניסה למוזמנים בהרשמה מראש בקישור זה.
קישור להרשמה