שלחו לנו את החומר לפרסום

אנשי עולמות היין, שמן זית ומזון, יצרנים ומשווקים

מוזמנים לשתף במדורי האתר את הקהל בפעילות וחידושי ענפיהם וגם ברשמי טעימה ופגישות באירועים שונים.

הירשמו לניוזלטר שלנו

יינות מרגלית 2010 – צעירים אך רגועים

כתב וצילם: אבי הלוי
בימים אלו חונך יקב מרגלית את יינות בציר 2010.

26/03/2012 

כתב וצילם: אבי הלוי
 
בימים אלו חונך יקב מרגלית את יינות בציר 2010. בעוד שרוב היקבים מוציאים לשוק יינות איכות רק כשהם בני שלוש וארבע שנים, יקב מרגלית משיק באופן עקבי יינות בני שנה וחצי. "זה יותר מהלך היסטורי מאשר משהו עקרוני", מסביר אסף מרגלית, "מאז ומתמיד אנו מוציאים את היינות שלנו כאשר לדעתנו הם מוכנים ונכנסנו למחזוריות מסוימת." עודד שוהם, מחברת Israel Wine Experience המשווקת את יינות יקב מרגלית, מוסיף הסבר משלו: "מי שקונה את יינות מרגלית בתקופת ההשקה הם בדרך כלל חברי מועדון הלקוחות. ההוצאה המוקדמת מאפשרת ללקוחות היקב לקבל יין במחיר טוב יחסית, בשלב מוקדם של חייו ולשמור את היינות וליישנם על פי רצונם. אנו סומכים על הלקוחות שלנו שידעו לשמור על היין." עוד הסביר עודד שוהם שהמסעדות וחנויות היין, לעומת זאת, מקבלים יינות יותר ותיקים, למעט אלו שיש להם רצון ויכולת ליישון עצמי.

פגשנו את אסף מרגלית ועודד שוהם בביתו של אסף כדי לטעום את יינות 2010 ולשוחח עליהם. על שנת בציר 2010 אומר אסף מרגלית: "פברואר 2010 היה חודש חם יחסית וזה מה שגרם להתעוררות מוקדמת של הגפן. כתוצאה מכך ניתן היה להקדים את הבציר. מספר לא מבוטל של יקבים הרוויח מזה ורבים בצרו קברנה סוביניון למשל כבר באוגוסט. מי שבצר מוקדם קיבל גם חומצות טובות והיינות יצאו טובים ומעניינים. לעומת זאת, בשבוע האחרון של אוגוסט היה חמסין גדול שנמשך שבועיים שלושה מה שגרם לירידה בחומצה, עלייה בסוכרים וכתוצאה מכך יינות יותר ריבתיים. בקיצור, כל מי שבצר מוקדם הרוויח." – אומר אסף מרגלית.

'שנה מוזרה', אומר אסף וכאמור, חלק מן היקבים 'הרוויחו' וחלק ניזוקו אלא שיקב מרגלית הוא בצד של המרוויחים. בכרמי היקב סיימו את הבציר ב-25 לאוגוסט בעוד שבדרך כלל זה קורה באמצע ספטמבר. מזה כמה שנים שהסגנון של יינות יקב מרגלית השתנה וכעדות יוצריהם הם אמורים להיות יותר אלגנטיים, יותר מתונים אך יחד עם זאת מורכבים יותר. יינות יקב מרגלית שוהים בחביות 'רק' שניים עשר חודשים ועל הסיבות לכך ניתן ללמוד מדברים מפתיעים שאמר באחת ההשקות הקודמות ד"ר יאיר מרגלית, אביו של אסף: "חביות לא עושות את היין יותר טוב יותר מזה – חביות עלולות לקלקל את היין אם עושים בהם שימוש לא נכון. לחביות יש תפקיד מאוד מוגדר בתהליך הייצור של יין בכל מה שקשור לחשיפה איטית לחמצן ובתרומה לטעם של היין. אסור לתלות בחביות דברים שאין בהן".

מרגלית קברנה פרנק 2010
90% קברנה פרנק ו- 10% קברנה סוביניון. הענבים מגיעים מהכרם של מרגלית בבנימינה ועובדה זו אף מצוינת על התווית כ- Single Vineyard. צבעו של היין אדום כהה. באף ריחות נעימים של פרי בשל, לא יותר מדי, עם גוונים ירקרקים שאסף לא מוצא בהם כל פסול. הוא מספר שבארצות הברית מנסים 'בכל מחיר' להעלים את הטעמים הירוקים בקברנה פרנק אבל הוא מסכים עם הדעה שהגוונים הירקרקים הם חלק מאופיו הזן. היין מאוד טעים ו'יושב' יפה בפה. יש בו חמיצות טובה ונעימה שמאוזנת היטב על ידי מיגוון הטעמים האחרים והטאנינים הרכים. הגוף בינוני ורמת האלכוהול נמוכה יחסית – 14% בלבד. יופי של יין למי שאוהב קברנה פרנק. היין נמכר בימים אלו ביקב במחיר של 165 ש' לבקבוק.

מרגלית קברנה סוביניון 2010
93% קברנה סוביניון ו- 7% מרלו. הענבים מגיעים מכרם מרגלית בקדיתא, כרם ותיק יחסית של היקב הנמצא ליד מירון. ליין צבע אדום חמרה כצבע גג רעפים… באף שפע ריחות נעימים מעורבים של פרי בשל וצעיר גם יחד, עם רקע חמצמץ משהו. בפה הטעמים נוטים להיות מעט יותר בשלים, משהו שמזכיר שזיפים שחורים. החמיצות נעימה והטאנינים רכים. העץ מורגש ברקע ומעניק בוקה קל ונעים. 14% אלכוהול. הטעם השיורי ארוך, טעים ונמשך זמן רב אחרי הבליעה. יין מאוד מוכן ונגיש כבר כעת אך בהכירנו את יינות מרגלית הוא בטח ירגיש כזה עוד שנים רבות. יופי של קברנה סוביניון, ידידותי וטעים. היין נמכר בימים אלו ביקב במחיר של 165 ש' לבקבוק.

מרגלית אניגמה 2010
בלנד תלת זני של 50% קברנה סוביניון, 26% מרלו ו- 24% קברנה פרנק. "האניגמה הוא היין האירופאי שלנו", אומר אסף מרגלית ומגדיר אותו כיין אלגנטי בעל עומק ורבדים. האניגמה הופיע לראשונה על מפת היינות של יקב מרגלית בבציר 2003 והוא פרי יוזמתו של אסף מרגלית שכן עד אז הייתה נטייה ביקב מרגלית לעשות יינות הקרויים חד זניים, למרות שבכל יין זני היה מאז ומתמיד תוספת של זן נוסף. כך או כך האניגמה הוא סיפור הצלחה. גרסת 2010 מוצלחת במיוחד לטעמי. ליין צבע אדום-שחור והאף מרגיש פרי בשל וצעיר גם יחד, מן תערובת ריחות שבכל משיכה של האף אתה מרגיש משהו אחר: שזיף, דובדבן, פטל וכד'. האף מאופק אבל משתחרר בהמשך. בפה חגיגת טעמים והיין קטיפתי ונעים מאוד ללגימה. כך גם הטעם השיורי שנשאר בחיך. יופי של יין. נמכר ביקב בימים אלו ב- 190 ש'.

מרגלית קברנה סוביניון ספיישל רזרב 2010
קוראים לו קברנה סוביניון אבל יש בו גם 13% פטיט סירה שביקב מרגלית מעדיפים לכנותו בשמו המקורי, 'דוריף', וכן מעט (2%) קברנה פרנק. צבעו של היין אדום עמוק וכהה. באף ריח כבד ו'רציני' וכך גם בפה. הטעמים כבדים, הטאנינים מודגשים וניכר ביין שהוא מיועד ליישון של כמה שנים. שמרתי את היין הזה זמן רב בכוס ומדי פעם לגמתי ממנו תוך שאני נוכח איך הוא הולך ומשתנה באופן מפתיע, פעם החמיצות יותר בולטת ובלגימה הבאה המתיקות מופיעה, ממש יין 'דינמי' ויש להניח שזה מה שיקרה לו במשך השנים. מי שמוכן להשקיע ברכישת כמה בקבוקים ויפתח כל שנה בקבוק – צפויה לו חוויה רב שנתית. מחיר היין בימים אלו ביקב – 230 ש'.

לסיכום
בשנים הראשונות לסצנת היין הישראלית, כאשר אפשר היה לספור על יד אחת את יקבי הבוטיק בארץ, יקב מרגלית היה כמעט ברירת מחדל למי שחיפש יין איכותי. היום יש עשרות מתחרים ובכל זאת מפתיע איך שהיקב מצליח לשמור על ייחודיות ואטרקטיביות למרות ההיצע העצום, במושגים ישראליים, העומד בפני חובבי וצרכני היין של היום. בנוסף, לנוכח המחירים בשוק היין הישראלי יש לציין שמחירי יינות מרגלית, שהיו גבוהים בעבר, נעשו מתונים יחסית במשך השנים ומי שרוצה להשקיע ביינות משובחים ליישון של עד עשר שנים – יינות מרגלית הם חלופה מועדפת.

כתיבת תגובה

שתף:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

קרא עוד כתבות