תחרות היין הבינלאומית של ישראל "טרה-וינו" הופכת לאיטה למעין מסורת שנתית קבועה. היא נערכת מדי שנה ותוצאותיה מפורסמות מעל "דפי" האתרים ברשת מיד לאחר סיום מסיבת הגאלה בתום התחרות. השנה נערכה התחרות כמדי שנה, אך תבנית הפעילות של מהלך התחרות, סיכומה וקביעת מקבלי הפרסים ופרסום רשימות המנצחים ברצף שונתה. השנה השתתפו בתחרות 706 יינות ומשקאות כוהליים מ- 30 מדינות, מהם כ- 280 מוצרים מישראל בלבד. התחרות נערכה בתחילת חודש דצמבר השנה (4-6 לדצמבר 2011), אך תוצאותיה פורסמו בסיומו של החודש במהלך חג החנוכה, ערב חג המולד.
בשל פרסום תוצאות התחרות בימים אלה, כשלושה שבועות לאחר סיכום התחרות, ניתן לומר, שההדים מעצם קיומה ומעמד מצעד היינות והיקבים המנצחים הועם מאד בצהלות נכדינו וילדינו ב"פסטיגלים" מחד ומאידך בהמולת מסיבות החנוכה. יתכן שלזלילת הסופגניות השפעה שלילית על חובבי היין ודורשי טובת התחרות, כיון שאלה האחרונות, בשל כובד המאמץ לעכולן, גזלו את חדות מיטב המוחות, עמעמו את הסקרנות והחקרנות ואף הביאו להחוורת הרשמים מקריאת רשימות המנצחים. חבל. הרי לא בכל יום נערכת תחרות בינלאומית ליין בארצנו. ובכל זאת יש מקום לציין שתוצאות התחרות מחמיאות ליינות ארצנו: מבין 16 "מדליות הזהב הכפול" לקחו יינות ישראל 6 מהן כלומר % 37.5. מבין 61 "מדליות הזהב" זכו יינות ישראל ב 23 שהן % 37.7. אכן שלל נאה ומעורר גאווה בלב כל קורא.
עיון מדוקדק ברשימות הזוכים גרם לכותב שורות אלה להרים גבה ולתמוה על התנהגות תעשיית היין הישראלית. מבין כלל היקבים הפועלים בארץ, המונים כשמונה יקבים גדולים, כשני תריסרים בינוניים ומעל למאתיים ושלושים יקבי משפחה ובוטיק, השתתפו יקב גדול אחד ("יקבי ברקן") מהבינוניים כשנים (ארזה ותבור) ויתר המשתתפים באו מקרב היקבים המשפחתיים ויקבי הבוטיק. בין האחרונים בלטו ותיקי תחרויות קודמות כ"יקב אדיר", "יקב בן חיים" ו"יקב אלכסנדר", אך מרענן היה למצוא יקבים חדשים ברשימת המנצחים, ביניהם "יקב שושנה", "יקב אור גנוז", "יקב מונד" ואחרים. יש השואלים מדוע נעדרו יקבים גדולים ובינוניים מתחרות זו. יש הסוברים כי הם עייפים מתחרויות יין, יש הטוענים כי המצב הכלכלי אינו מאפשר את השתתפותם וכן מועלות סברות אחרות. איני חושב שיש טעם לעסוק בכך, אך לצפות שישקלו את צעדיהם לעתיד.
מענין היה ללמוד משיחות עם צרכנים מושכלים של יינות לקראת חג החנוכה, תלמידי יין ואחרים על מידת ההשפעה שיש לכתבי היין, מבקרי היין ולתוצאות התחרות על נוהגי בחירת היינות על ידיהם. מעטים מאד מתעניינים בתוצאות תחרות היין טרה-וינו ואין הם שוקלים לרכוש יינות על פי התוצאות מיינות היקבים המנצחים. מעט יותר מתענינים לעיתים בכתבות על יינות ויקבים המופיעות בעתונות היומית או המגזרית בהם יש מדורי יין. לכתבי היין משקל מעט גדול מזה של תוצאות התחרות.
מבין הצרכנים המשכילים, מענין לציין כי הם חסרים כתבות על יין במיוחד אלה שנהג דניאל רוגוב ז"ל לכתוב. כתבותיו שמשו למעונינים בכתבותיו מעין תמרור מכוון ליינות. אולם רוב רובם של הנשאלים אינם יודעים מה הם ההבדלים בין טועמי יין ושופטים בתחרות יין לבין כתבי יין ומבקרי יין. עובדה זו מעוררת ענין ויש לעמוד על תיקונה בכתבות מתאימות, אך זאת נותיר לעתיד. התנצלות ותיקון המעוות שנפל בכתבה "הרהורים בעקבות תחרות היין טרה-וינו 2011" פרופ' עמוס הדס
הרשימה הקצרה המובאת להלן באה להתנצל ולתקן טעות שנפלה ברשימה הנזכרת למעלה. ברשימה שפורסמה באתר זה ובפייסבוק באותו אתר נכתב כי רק יקב גדול אחד שלח יינות לתחרות ושמו נלקח מרשימת הזוכים – יקב ברקן. בבירור מאוחר, בנוסף להודעות מארגני התחרות, נמצא כי היו יקבים גדולים נוספים ששלחו את יינותיהם לתחרות ושמם לא נזכר ברשימת הזוכים, כלומר יינותיהם לא זכו במדליה כל שהיא.
לפיכך כותב רשימת התנצלות זו והאחראי לכתבה הנזכרת למעלה, שביסס את רשימתו המקורית על פי רשימות הזוכים בלבד, טעה והטעה את הקוראים בתום לב, כיוון שלא יכול היה לדעת את שמות יתר היקבים (גדולים ואחרים), שהשתתפו בתחרות בשל החיסיון המוטל על שמות המשתתפים על פי תקנון התחרות. כאן המקום גם להזכיר, שבתחרויות קודמות היו יקבים גדולים ואחרים ששלחו יינות ולא זכו להכלל ברשימות הזוכים.
לכן כותב שורות אלה והאחראי לכתבה הנזכרת למעלה חוזר ומביע את התנצלותו הכנה וצערו הרב על פגיעה או נזק שנגרמו שלא במתכוון ולא במזיד למי מהיקבים, המארגנים ואחרים בגין אותה כתבה שנכתבה בתום לב.