ישראל פרקר
כשישבתי בפאנל מרכז, בין כ20 טועמי שמן זית מנוסים, העמקתי וחידדתי בקרבי את התחושה שרבים מאיתנו אולי משתמשים הרבה בשמן זית לתיבול מאכליהם, אבל אנחנו עושים זאת בלי כל הבנה איזה שמן אנחנו רוכשים ואם הוא אכן מכתית מעולה (דרגה איכות גבוהה של שמן זית) או שמן מלא בפגמים.
אני עדיין לא רוצה לצאת בהכרזות רמות ובמסקנות נמהרות, אבל אני בטוח שאם אכנס אקראית ל10 מטבחים של שכני, ואטעם את השמנים בהם הם משתמשים, אמצא אחוז מאוד גבוה של שמנים פגומים !!!
גילוי נאות: כשחזרתי הביתה הרחתי וטעמתי את שמן הזית שרכשנו בסופר, בשבוע שעבר, ומצאתי שהוא פגום.
המנחה והמדריך היום היה אהוד סורייאנו המנוסה. הוא שם דגש על שמנים פגומים שטעמנו, והסביר את מהות הפגמים ולמה גורמים, או יכולים לגרום, לגופנו שמנים פגומים כאלה.
מתוך 10 שמנים שטעמתי הבוקר, 77 מהם היו פגומים. ביניהם היו כמה עם טעם נוראי, וריח מאוד משונה !!! (שמנים אלה "מסתובבים" בשוק…)
חברים וחברות, החלטתי שבין טעימת היינות הרבים ונגיסה במנות השפים, אשקיע מעתה זמן גם במחקר ודיווחים בנושאי שמן הזית. גם כאן וגם באתר שלי.
סרטון הווידאו שצילמתי הבוקר, והנמצא על שולחן העריכה, מוצף בשמנים פגומים.
בא לכם להחכים ולהכניס פחות פטריות ומקרובים רעילים לגוף, אתם מוזמנים ומוזמנות לעקוב אחרי הפרסומים.
בתאבון !!! ושימו לב ברצינות לשמן שאתם רוכשים: שיהיה מכבישה קרה, כתית מעולה אמיתי, עם פחות מ0.8% חמיצות ורצוי עם תו איכות. חשוב גם מועד הייצור שיהיה קרוב לרכישה ולשימוש. השמן מאבד מתכונותיו הטובות עם הזמן. האור והחום, כמו ביין, הם אויביו. ועוד ועוד. תודה למארחים.